Bare Cookware Santoku – nož

64,75  z DDV

SKU: B006TB
Kategorija:
Deli:

Vrhunski nož BARE COOKWARE SANTOKU tudi najbolj dolgočasno delo spremeni v nekaj, česar se boste veselili.

Tako kot 8-palčni kuharski nož je tudi Santoku eno najbolj vsestranskih orodij v kuhinji. S tem nožem lahko režete in sesekljate popolnoma vse. Narežite hrano na kocke ali rezine, ni pomembno, v vseh primerih boste dobili neverjetne rezultate. Ta tradicionalni japonski nož je bolj občutljiv kot kuharski nož, kot nalašč za sekljanje zelenjave in rezanje finih rib. Zaradi ploščatega profila je ta nož popoln za rezanje in za sekljanje. Santoku je zasnovan tako, da je univerzalen, vendar je še posebej primeren za rezanje čebule in korenja, rezanje paradižnika in sekljanje česna.

Dober, izjemno oster nož, ki reže natančno, čisto in vam prihrani dragoceni čas. Dober ter oster nož pripomore k temu, da bo kuhanje spet postalo zabavno.

Na naši Facebook strani trenutno poteka nagradna igra, katere nagrada je ta izdelek. V kolikor imaš Facebook profil, lahko brez problema sodeluješ tudi ti. Več o nagradni igri, si lahko prebereš na FACEBOOKU.

Na zalogi

Rezilo je nabrušeno pod kotom 15° namesto tradicionalnih 18 do 25 stopinj. Rezultat je oster rob, kot britev.
Umetnost je oblikovana v vašem nožu! Revolucionarna proizvodna tehnika natisne 3D gorski vzorec na samo rezilo.
Uporabljeno je nemško jeklo X50CrMov15 za zagotovitev, da je vaše rezilo odporno proti koroziji in kos vsem izzivom.
Dober ročaj iz trdega lesa. Popolnoma naraven, vzdržljiv, ravno pravšnje velikosti. Wenge les, če smo natančni.

Trdota po ROCKWELLU: 58

GARANCIJA

Ker verjamemo v kvaliteto izdelkov in za njimi stojimo, vam na ta nož dajemo DOŽIVLJENJSKO garancijo na vsako napako v izdelavi in materialu. V kolikor se nož kdaj zlomi, vam novega brezplačno pošljemo, tudi v primeru, če niste prvi lastnik noža.

Iz te garancije je izključeno:
– Običajna obraba, pričakovana med uporabo, kot so zatemnitev, praske in rja
– Poškodbe, ki so posledica zlorabe ali nepravilnega vzdrževanja
– Poškodbe, ki so posledica modifikacije ali razstavljanja

Kakovosten kuhinjski nož bo trajal vse življenje. Če je za njega pravilno poskrbljeno. Vzdrževanje nožev je enostavno in ne vzame zelo malo časa. To je res samo stvar navade. Sprejmite prave kuharske navade in nagrajeni boste z orodjem, ki ostane ostrejše dlje in vas bo verjetno preživelo. Za Vas smo v nadaljevanju pripravili nekaj koristnih nasvetov za nego in vzdrževanje nožev:

 

1. Po vsaki uporabi ročno očistite rezilo. Običajno zadostuje hitro izpiranje pod mlačno vodo.

2. Posušite in dobro pobrišite rezilo s suho krpo, preden ga shranite.

3. Visokokavovostnega noža nikoli ne dajajte v pomivalni stroj.

KAKO SKRBETI ZA LESENI ROČAJ, DA BO VEČEN:

Les se sčasoma počasi suši. Nekatere vrste lesa hitreje kot druge. Naš ročaj Wenge iz trdega lesa je zelo bogat z naravnimi olji. To pomeni, da bo trajalo kar nekaj časa, da se pokažejo kakršni koli znaki obrabe, in zahteva malo vzdrževanja. Toda sčasoma se lahko vsak les posuši do točke, ko bo počil. Da bi to preprečili, ga moramo navlažiti z oljem. Poleg tega: olje bo poudarilo naravno zrno lesa in ga naredilo lepšega.

KATERO OLJE IZBRATI?

To je res odvisno od osebnih preferenc. Tukaj je nekaj možnosti:

 • Mineralno olje
  Naša najljubša izbira. Na voljo skoraj vsepovsod (na primer v IKEA trgovini), poceni, brez vonja, okusa in varno za stik z živili. Mineralno olje je kot nalašč tudi za mazanje desk za rezanje. Odvečno olje je treba odstraniti. Mineralno olje se ne strdi, zato ne pušča lepljivih ostankov.
 • Olje grozdnih pečk
  Olje grozdnih pečk je tudi dobra izbira za vaše lesene površine. Je nekoliko dražje in težje ga je dobiti, vendar deluje podobno kot mineralno olje.
 • ‘Olje za rezalno desko’
  Če iščete po spletu, boste našli posebno olje za rezalne deske. Večina teh izdelkov je mešanica različnih olj, varnih za živila. Torej, čeprav je malo dražja varijanta, je primerna za ročaje, deske za rezanje in kakršne koli lesene ročaje nožev.
 • Mandljevo olje
  Ponovno olje, ki se ne strdi, varno za uporabo v stiku z živili, primerno za večino lesenih površin. Vendar pa bi lahko katera koli oreščkova olja pri ljudeh z alergijami na oreščke sprožila alergijske reakcije, zato ga odsvetujemo.

KAKO NANESTI OLJE NA ROČAJ?

Preprosto! Samo vzemite staro krpo in namažite ročaj z oljem. Dajte lesu nekaj časa, da vpije olje. Približno ena ura bo dovolj, vendar dlje ne more škoditi. Nato s suho krpo odstranite odvečno olje. Če les vpije vso olje in se vam še vedno zdi suh, preprosto ponovite postopek. Olja za strjevanje pustite, da se strdijo en dan, mineralno olje pa lahko uporabite takoj.

ZAKAJ NE MOREM ENOSTAVNO UPORABITI JEDILNO OLJE?

V bistvu je vsako olje boljše kot nobeno. Vendar: jedilno olje bo pustilo vaš ročaj ali desko za rezanje lepljivo in lahko sčasoma dobi žarek vonj. Zato ne priporočamo uporabe jedilnega olja na vaših lesenih površinah.

REZANJE

Da bo vaš nož med rezanjem čim bolj oster, se izogibajte rezanju v vse, kar bo nož hitreje otopelo. Ker je jeklo vašega noža utrjeno, je tudi bolj krhko. To pomeni, da se nož ob nepravilni uporabi lahko zlomi. Tukaj je nekaj napotkov, kako pravilno uporabljati nož:

 • Uporabite pravi nož za pravo nalogo. Ne uporabljajte kuharskega noža, na primer za prebijanje kosti. Za to uporabite sekač. Na splošno uporaba noža ne bi smela zahtevati veliko sile. Če je tako, potem verjetno nož uporabljate za nekaj, čemur ni bil namenjen.
 • Uporabite pravo desko za rezanje. Izogibajte se rezanju na karkršnikoli trdi podlagi, kot so kamen, jeklo, steklo ali marmor. To bo otopilo nož ali celo povzročilo, da se odkrhne. Kuhinjske nože je treba uporabljati na mehki deski za rezanje. Najraje imamo lesene deske za rezanje. Izgledajo lepše in so boljše za planet. Toda plastične deske se obnesejo skoraj enako.
 • Ne pritiskajte bočno na rob rezila. To pomeni: ne potiskajte ali strgajte rezila od strani do strani. To bo povzročilo, da se oster rob zatopi ali odkruši. Morate postrgati nekaj kar je ostalo na deski? Uporabite zgornji del noža!

SHRANJEVANJE

Prav tako pomembno pri vaši rutini vzdrževanja nožev je, kako shranjujete svoje nože.

Nože hranite na suhem mestu, da se ne obarvajo ali ne začnejo rjaveti. Tudi noži iz nerjavečega jekla lahko sčasoma zarjavijo.
Pazite, da vaši noži ne trčijo v druge nože ali pripomočke. To bi otopelo rezilo. Zato jih ne mečite malomarno v kuhinjski predal. Uporabite blok noža ali magnetni trak.
Najpomembneje je: kuhinjske nože hranite izven dosega otrok.

PERIODIČNA NEGA

Vsakič znova boste morali naostriti svoje kuhinjske nože. Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko storite, da ohranite svoje nože v vrhunski obliki.

Ostrenje rezila.

 • Sčasoma se vsako ostro rezilo z uporabo otopi. Rezilo lahko nabrusite sami ali pa ga nabrusi strokovnjak. Če želite, da vaša rezila naostri profesionalec, priporočamo, da povprašate v lokalni specializirani trgovini s kuhinjo.
 • Če ima vaše rezilo lesen ročaj: nanesite olje na ročaj. Da bo lesen ročaj vodoodporen, ga je treba naoljiti. Prvo leto uporabe priporočamo enkrat na dva ali tri mesece, nato pa enkrat na 6 mesecev vsako leto.
  Po daljši uporabi se lahko na nožu pojavi malo razbarvanja ali rje. Brez skrbi, to je enostavno rešiti.

KAKO OČISTITI RJO IZ NOŽA?

Sčasoma lahko nastane rja na katerem koli jeklu, tudi na nerjavečem jeklu. Kako torej ohraniti svoj nož čudovit in brez rje? Pomembno je, da odstranite morebitno razbarvanje površine, preden se oksidacija začne jesti v jeklo. Svetujemo, da to storite z gobico za čiščenje in nekaj detergenta za pomivanje posode. Če ta ni dovolj močan, lahko uporabite kos jeklene volne.

Upamo, da ste dobili veliko koristnih informacij glede ravnanja, nege in vzdrževanja naših kuhinjskih nožev. No, sedaj pa hitro na gumb “DODAJ V KOŠARICO” in naročite svoj vrhunski kuharski nož.

Bruto teža 0,678 kg
Dimenzije 0,170 × 0,02 cm

Ta izdelek še ni ocenjen.

Samo prijavljeni kupci, ki so kupili ta proizvod lahko pustijo komentar.