0
0,00 
0
piscancja krila cleansmoke
Piščančja krila na žaru

Piščančja krila na žaru

Enostaven recept za piščančja krila dimljena in pečena na žaru, za prave gurmane. Hiter in enostaven recept za vaš piknik, ki bo očaral vse prisotne, vas pa spremenil v pravega žar mojstra.

  • Keramični žar Kamado BONO
  • Quebracho Blanco Oglje
  • Kocke za dimljenje "Jablana"
  • Volna za podžig
  • Kamin za prižiganje oglja
  • Prijemalka za meso
  • Ščetka za rešetko
  • 20 kos piščančjih perutničk
  • 4 žlice olivnega olja
  • SPG Kosmo's Q
  • Garlic Butter A&O

A. Priprava na peko – mariniranje

  1. Piščančja krilca vzemimo iz hladilnika, jih na hitro splahnimo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami.

  2. Damo jih v skledo in preko njih prelijemo olivno olje, dobro premešamo in začinimo z mešanico začimb SPG Kosmo's Q in Garlic Butter A&O po okusu.

  3. Začinjene jih pustimo stati vsaj 30 minut na sobni temperaturi, saj tako preprečimo, da bi bile krvave pri kosti in dovolimo začimbam da rahlo pentrirajo v meso.

B. Priprava na peko – žar

  1. Med tem časom lahko pripravimo žar za direktno peko, prižgemo oglje in žar segrejemo na 200 °C pod pokrovom. To bo trajalo približno 20 minut, ravno prav, da se perutničke pripravijo na peko.

  2. Goreče oglje vsujemo v žar, odpremo zračnike za pretok zraka, ter dodamo nekaj kock za dimljenje "Jablana", ki bodo vašim perutničkam dale prijeten in sladkast vonj po dimu.

C. Peka na žaru – dimljenje

  1. Ko je žar segret, rešetko dobro skrtačimo, da odstranimo morebitne ostanke prejšnje peke, in na njo položimo piščančja krila s kožo obrnjeno navzdol.

  2. Zapremo žar in pečemo 10 minut na 200 °C, z odprtimi zračniki.

  3. Po 10 minutah peke, odpremo žar in perutničke obrnemo na drugo stran. Tako pečemo naslednjih 10 minut.

  4. Po 20 minutah peke so naše perutničke popolno pečene in izjemno dobrega okusa zahvaljujoč začimbnim mešanicam, vrhunskemu oglju in dimu jablane.

D. Zadnji koraki pred pojedino

  1. Serviramo na krožnik ali desko, zraven pa ponudimo sladki oz. navaden ocvrt krompirček, lahko pa pripravimo tudi zelenjavo na žaru. Zraven se prileže tudi dobra BBQ omaka kot "dipping sauce" za perutničke, krompirček, ali pa oboje.

Piščančje peruti na žaru so vsem dobro znana klasika, ki ne sme manjkati na nobenem pikniku. Pravila peke, uporaba kvalitetnih začimb, oglja in kock za dimljenje, bodo vaš piknik spremenila v pravo kulinarično pojedino.

Povabite svoje družinske člane in prijatelje na nepozaben piknik z najboljšimi perutničkami iz žara, ki so jih kadarkoli poskusili.

 

Glavna jed
SLO
chicken wings, piščančja krilca na žaru, piščanec

Komentiraj