0
0,00 
0
Burnt Ends 2 1
Burnt Ends – iz svinjske potrebušine
Burnt Ends 2 1

Bunt Endsi iz svinjske potrebušine

Enostaven recept za najboljše "bombončke" iz svinjske potrebušine, ki ste jih kadarkoli poskusili!
Recept nima ocen
Čas priprave 20 minutes
Čas peke 6 hours
Skupni čas 6 hours 20 minutes
obrok Glavna jed
Poreklo ZDA
Velikost porcije 8

Sestavine
  

  • 2,5 kg svinjske potrebušine
  • NC Seasoning Pork Ribs
  • nekaj kock masla
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 dcl jabolčnega soka
  • 1 dcl jabolčnega kisa
  • Grate Goods Memphis style BBQ omaka

Navodila
 

A. PRIPRAVA IN MARINIRANJE

  • Svinjsko potrebušino narežemo na kocke 2x2cm, in jo na vseh straneh dobro začinimo z najljubšo začimbo za svinjino.

B. PEKA – DIMLJENJE

  • Smoker segrejemo na 130 °C in na oglje postavimo kocke za dimljenje (češnja).
  • V smoker postavimo narezane kocke potrebušine in jih na 130°C dimimo 1 uro.
  • Po 1 uri jih začnemo škropiti z 50:50 mešanico jabolčnega soka in jabolčnega kisa. Od sedaj naprej jih škropimo vsakih 30 minut.
  • Dimimo še 2 uri (torej vse skupaj 3 ure) in na vsake pol ure poškropimo.
  • Po treh urah dimljenja postavimo kocke v aluminijasto posodico, v posodico z potrebušino dodamo par kock masla, rjavi sladkor in vam najljubšo BBQ omako.
    Z omako ne pretiravajte, naj je bo le toliko, da se vse kocke mesa dobro namočijo iz vseh strani.
    Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo pokrito 2 uri.
  • Po dveh urah burnt endse odkrijemo, in pečemo naprej v aluminijasti posodi odkrite še 1 uro.
  • Poberemo iz posodice in serviramo. Za prilogo priporočamo ocvrt krompirček. Dober tek!

Dodatno

Kako so nastali Bunrt endsi?
Vse se je začelo v Arthur Bryant’s Barbeque, legendarni afroameriški restavraciji v Kansas Cityju v Missouriju, ki jo je Bryant vodil od leta 1946 do svoje smrti leta 1982. Gostinci, ki so prodajali “brisket” (goveje prsi), so pri oblikovanju brisketa odrezali in zavrgli zažgane konice, ki so štrlele vstran, tako so dobili lep kos brisketa, ki je že na oko vabil goste. Domnevali so, da nihče ne bo hotel jesti teh odrezkov in so jih velikokrat zavrgli. Bryantova genialna poteza je bila, da je te ostanke shranil, jih nasekljal in jih kot brezplačen prigrizek razdelil strankam, medtem ko so čakale na naročila. Ugotovil je, da se hrustljavi, topljeni maščobi in koščkom prekajenega mesa preprosto ni mogoče upreti.
V današnjem modernem svetu so burnt endsi postali ena izmed glavnih jedi v skoraj vsaki ameriški BBQ restavraciji. V originalu iz govejih prsi, danes pa tudi in svinjske potrebušine oz. “pork belly”.
Vam je recept bil všeč?Poiščite nas na Facebooku @cleansmoke.si
Uporabljate Instagram?Sledite nam na Istagramu @cleansmoke.si

Komentiraj