Alabama style piščanec
Alabama style piščanec je hiter, okusen piščanec iz smokerja, ki ga zaznamujeta dve ključni sestavini – suha mešanica začimb in bela žar omaka iz Alabame, ZDA! Za najbolj sočnega in okusnega piščanca, ki ste ga kadarkoli jedli!
Oprema
Sestavine
- Začimbna mešanica za perutnino
- Alabama style white BBQ omaka
- 1 celi Piščanec
- 1 dcl piva
- 1 vejica rožmarina
Navodila
A.) MARINIRANJE
- Piščanca dobro namariniramo z olivnim oljem in začimbno mešanico za perutnino.
B.) DIMLJENJE – PEKA
- Kamado BONO žar pripravimo za indirektno peko in ga segrejemo na 170°C
- Dodamo kocke za dimljenje jablana, ali katerekoli drugo sadno vrsto kock po želji.
- V keramično stojalo za piščanca nalijemo pivo in dodamo vejico rožmarina.
- V piščanca zabodemo termometersko iglo in ga dimimo pod zaprtim pokrovom do notranje temperature 75°C v prsih.
- Ko končamo z dimljenje, piščanca še direktno popečemo na žar rešetki približno 5 minut na vsaki strani, oz. do notranje temperature 80°C
C.) SERVIRANJE
- Piščanca razrežemo in prelijemo z Alabama style white BBQ omako, ki jo lahko po želji razredčimo z navadnim tekočim jogurtom.
Vam je recept bil všeč?Poiščite nas na Facebooku @cleansmoke.si
Uporabljate Instagram?Sledite nam na Istagramu @cleansmoke.si