
Alabama style piščanec
Alabama style piščanec je hiter, okusen piščanec iz smokerja, ki ga zaznamujeta dve ključni sestavini – suha mešanica začimb in bela žar omaka iz Alabame, ZDA! Za najbolj sočnega in okusnega piščanca, ki ste ga kadarkoli jedli!
Oprema
Sestavine
Navodila
A.) MARINIRANJE
- V 2 litrih vroče vode, raztopimo 200g soli za pripravo slanice AllBrine No.1 in jo postavimo v hladilnik da se ohladi na 1-7°C.
- V ohlajeno slanico potopimo piščanca in ga pustimo namakati 3-12 ur.
- Po končanem mariniranju vzamemo piščanca iz slanice in ga na hitro umijemo pod hladno, tekočo vodo, ter dobro popivnamo s papirnatimi brisačkami.
- Piščanca posujemo z All purpose BBQ začimbno mešanico.
B.) DIMLJENJE – PEKA
- Kamado BONO žar pripravimo za indirektno peko in ga segrejemo na 120°C
- Dodamo kocke za dimljenje jablana, ali katerekoli drugo sadno vrsto kock po želji.
- V piščanca zabodemo termometersko iglo in ga dimimo pod zaprtim pokrovom do notranje temperature 75°C v prsih.
- Ko končamo z dimljenje, piščanca še direktno popečemo na žar rešetki približno 5 minut na vsaki strani, oz. do notranje temperature 80°C
C.) SERVIRANJE
- Piščanca razrežemo in prelijemo z Alabama style white BBQ omako.
Vam je recept bil všeč?Poiščite nas na Facebooku @cleansmoke.si
Uporabljate Instagram?Sledite nam na Istagramu @cleansmoke.si