0
0,00 
0
Alabama style piščanec

Alabama style piščanec

Alabama style piščanec je hiter, okusen piščanec iz smokerja, ki ga zaznamujeta dve ključni sestavini – suha mešanica začimb in bela žar omaka iz Alabame, ZDA! Za najbolj sočnega in okusnega piščanca, ki ste ga kadarkoli jedli!

  • Keramični žar Kamado BONO
  • Oglje Quebracho Blanco
  • Zaščitne rokavice za BBQ
  • Prijemalka za meso
  • Kocke za dimljenje "Jablana"
  • Termometer
  • AllBrine No.1 Sol za pripravo slanice
  • All purpose BBQ začimbna mešanica
  • Alabama style white BBQ omaka
  • 1 celi Piščanec

A.) MARINIRANJE

  1. V 2 litrih vroče vode, raztopimo 200g soli za pripravo slanice AllBrine No.1 in jo postavimo v hladilnik da se ohladi na 1-7°C.

  2. V ohlajeno slanico potopimo piščanca in ga pustimo namakati 3-12 ur.

  3. Po končanem mariniranju vzamemo piščanca iz slanice in ga na hitro umijemo pod hladno, tekočo vodo, ter dobro popivnamo s papirnatimi brisačkami.

  4. Piščanca posujemo z All purpose BBQ začimbno mešanico.

B.) DIMLJENJE – PEKA

  1. Kamado BONO žar pripravimo za indirektno peko in ga segrejemo na 120°C

  2. Dodamo kocke za dimljenje jablana, ali katerekoli drugo sadno vrsto kock po želji.

  3. V piščanca zabodemo termometersko iglo in ga dimimo pod zaprtim pokrovom do notranje temperature 75°C v prsih.

  4. Ko končamo z dimljenje, piščanca še direktno popečemo na žar rešetki približno 5 minut na vsaki strani, oz. do notranje temperature 80°C

C.) SERVIRANJE

  1. Piščanca razrežemo in prelijemo z Alabama style white BBQ omako.

Glavna jed
ZDA
alabama, alabama style chicken, bela omaka, piščanec, žar piščanec

Komentiraj