Kako vzdrževati RR nož?
Če želite ročno kovanemu kuhinjskemu nožu podaljšati življenjsko dobo, rezilu pa ostrino, Vam svetujemo, da upoštevate naslednje nasvete za uporabo:
- Nož uporabljajte zgolj za rezanje živil, ki so namenjena pripravi hrane v kuhinji.
- Z nožem nikoli ne režite zamrznjene hrane, kosti in kruha.
- Kot podlago za rezanje vedno uporabljajte leseno ali plastično kuhinjsko desko.
- Režite lahkotno in z občutkom – tako bo ob zarezu nož z manjšo silo udaril ob desko.
- Noža NIKOLI ne perite v pomivalnem stroju!
- Po vsaki uporabi nož vedno takoj očistite – sperite ga z mlačno vodo in po potrebi nanj nanesite pomivalno sredstvo ter ga nežno podrgnite z gobico. Nož nato obrišite s suho kuhinjsko krpo. Še posebej upoštevajte ta nasvet, ko režete živila z visoko kislostjo.
- Za brušenje uporabljate izključno zelo fino jekleno ali keramično palico/brusilnik.
- Nož shranjujte v priloženi škatli oz. v stojalu za nože. Ko noža ne uporabljate, na rezilo namestite priloženo zaščito.
Ta izdelek še ni ocenjen.