A1 Steak Sauce 245ml – omaka za žar

15,90  z DDV

SKU: A1STEAK
Kategorija:
Oznake: , ,
Deli:

PRVIČ V SLOVENIJI!

A1.  omaka je popolno dopolnilo k burgerjem, steakom, piščancu, svinjini, zelenjavi in še več!

Nihče drug ne pripravlja stejkov tako dobro kot v Združenih državah, zato Američani nekaj vedo o omakah za stejke. A1 Steak omaka je ena najbolj priljubljenih omak za stejke, ki se uporabljajo v ZDA. Vendar pa A1 Steak omaka ni odlična le za T-bone stejke in rib eye stejke, ampak je tudi okusen dodatek k vsaki mesni jedi. Uporabite jo v jedeh iz pečice, da dodate malo okusa, ali jo prelijte čez piščanca ali ribe. Z njeno okusno mešanico zelišč in začimb, je A1 Steak omaka enostaven način za popestritev vsake jedi.

Na zalogi

Uporabno najmanj do: 04/06/2026

A.1. omaka (prej znana kot A.1. Steak Sauce in včasih stilizirana kot A1 Omaka na določenih trgih) je blagovna znamka rjave omake, ki jo proizvaja Brand & Co, podružnica Premier Foods v Združenem kraljestvu (kot “Brand’s A.1. Omake”) ter v Severni Ameriki podjetje Kraft Heinz. Prodajali so jo že od leta 1831 kot dodatek k jedem iz rib, mesa, perutnine in divjačine v Združenem kraljestvu, nato pa so jo proizvajalci predstavili v Kanadi in pozneje v ZDA, kjer so jo kasneje tržili kot omako za steak.

A.1. omako še vedno proizvajajo v Angliji in jo izvažajo v Azijo. Leta 2014 je podjetje Kraft Foods v Severni Ameriki sporočilo, da iz imena A.1. odstranjujejo besedo “steak” ter se vračajo k imenu A.1. omake, da bi “odražali sodobne prehrambene navade”.

Leta 1824 je Henderson William Brand, kuhar kralja Jurija IV. Združenega kraljestva, ustvaril originalno omako, na kateri temelji A.1. Priljubljena legenda pravi, da jo je kralj označil za “A.1.” in tako se je rodilo ime. Izraz “A.1.” izvira kot izraz za zavarovanje ladij v Združenem kraljestvu, ki opisuje “prvorazredno” ladjo po Lloyd’s of London. V komercialno proizvodnjo je šla pod blagovno znamko Brand & Co. leta 1831, tržena kot dodatek k jedem iz rib, mesa in perutnine, in pod tem imenom je bila nadaljevana proizvodnja tudi po stečaju, ki je lastništvo Brand & Co. prenesel na W. H. Withalla leta 1850. Preimenovali so jo v A.1. leta 1873, po sporu o blagovni znamki med ustvarjalcem Hendersonom Williamom Brandom in podjetjem Dence & Mason, ki je Brand & Co. odkupil od Withalla. Proizvodnja je potekala podjetja Brand & Co. do konca sedemdesetih let v tovarni podjetja v Vauxhallu, London, dokler ni padla v nemilost na domačem trgu Združenega kraljestva.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

  • Energijska vrednost 88 kcal (368 kJ), maščobe 0g, od tega nasičene maščobe 0g, ogljikovi hidrati 17,6g, od tega sladkorji 11,8g,  beljakovine 0g, sol 4,1g

Sestavine:

  • Paradižnikova kaša (voda, paradižnikov koncentrat), kis, koruzni sirup, sol, rozinova pasta, zmleta pomarančna kaša, začimbe, dehidriran česen, barvilo E150d, dehidrirana čebula, konzervans E202 (za ohranjanje svežine), sredstvo za zgoščevanje E415, semena zelene. **Proizvedeno iz gensko spremenjene koruze. (GSO)

Alergeni: zelena

Certifikati: OU Kosher

Rok uporabe:

  • odtisnjeno na deklaraciji ali na embalaži, po odprtju hranite v hladilniku.
Bruto teža 0,400 kg

Ta izdelek še ni ocenjen.

Samo prijavljeni kupci, ki so kupili ta proizvod lahko pustijo komentar.