Surströmming Original Röda Ulven – Fermentirane sledi (ribe) v slanici 300g

49,99  z DDV

SKU: SUR-ORG
Deli:

POZOR! SAMO ZA NAJPOGUMNEJŠE!

Surströmming je najbolj znan v Švedski in skandinavskih državah. Ima sloves ene najbolj smrdljivih jedi na svetu, zaradi česar se mnogi ljudje zunaj teh regij oklevajo poskusiti.

Surströmming je tradicionalna švedska jed, ki jo sestavljajo fermentirane sledi. Te sledi se vložijo v pločevinke, kjer nadaljujejo fermentacijski proces. Ko se odpre pločevinka, se sprosti intenziven vonj, ki je značilen za surströmming. Gre za precej specializirano jed, ki jo običajno jemo kot prigrizek ali kot del obroka. Originalna pločevinka “Surströmming Original Herring” predstavlja eno izmed priljubljenih blagovnih znamk te švedske specialitete, ki je znana po svoji visoki kakovosti in tradiciji izdelave.

Več o tem si lahko preberete na TEJ povezavi.

Uporabno najmanj do: 28/02/2025

Röda Ulven (Rdeči volk) je dobil ime po Ulvönu (Volkov otok), ki velja za meko švedskega surströmminga. Surströmming, ki ni filetiran, lahko vsebuje ikre, kar velja za poslastico med mnogimi poznavalci. Uživajte v polnem, slastnem okusu surströmminga Röda Ulven, okusu Švedske, ki vas vabi, da se pridružite skupnosti strastnih navdušencev pri praznovanju tradicije in okusa. Vsebuje 5-7 fermentiranih sledi.

Za preprečevanje napihnjenosti in upočasnitev fermentacijskega procesa priporočamo shranjevanje Surströmminga v hladilniku, še posebej po odprtju pločevinke. Hladno shranjevanje lahko bolje ohrani okus in aromo ter zmanjša intenziven vonj.

RÖDA ULVEN: Surströmming je najbolj znan v Švedski in skandinavskih državah. Ima sloves ene najbolj smrdljivih jedi na svetu, zaradi česar se mnogi ljudje zunaj teh regij oklevajo poskusiti.

V Švedski se Surströmming tradicionalno postreže s krompirjem, čebulo, kislo smetano in hrustljavim kruhom. Pomembno je, da Surströmming odprete na dobro prezračenih območjih, da omilite intenziven vonj, nekateri pa ga raje uživajo na prostem. Za domačine je uživanje Surströmminga kulturna tradicija, toda za nevezane posameznike lahko zahteva prilagajanje.

Surströmming je švedska poslastica, izdelana iz sledov (ribe) Baltskega morja. Sledi se ujamejo spomladi in nato postavijo v slanico, kjer začnejo počasi fermentirati. Ta fermentacijski proces Surströmmingu daje značilen okus in vonj.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

  • Energijska vrednost 93 Kcal/389 KJ, maščobe 4,5g, od tega nasičene maščobe 0,73g, ogljikovi hidrati 0,73g, od tega sladkorji 0,73g, beljakovine 12,6g, sol 7g.

Sestavine:

  • 5-7 sledi, voda, morska sol
  • Alergeni: RIBE

Rok uporabe:

  • Odtisnjeno na deklaraciji ali embalaži, odprto hraniti v hladilniku pri 4-6 stopinj C, odprto porabiti najkasneje v 7 dneh.

 

 

Bruto teža 0,510 kg

Ta izdelek še ni ocenjen.

Samo prijavljeni kupci, ki so kupili ta proizvod lahko pustijo komentar.